Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Zapisz jako PDF

Botwinka botwinka.jpg
Botwinka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Botwinka

Taka jedna smaczna zupa

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • wywar z kości, 500 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • botwina, 200 g
  • cebula, 10 g
  • marchew, 50 g
  • mąka , 5 g
  • tłuszcz, 5 g
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • śmietana, 50 g
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i marchew rozdrobnić, zalać zimną wodą lub wywar z kości, posolić i gotować. Cebulę pokroić i przysmażyć na tłuszczu. Liście botwiny umyć, pokroić i dusić przez parę minut z cebulą po czym dodać do gotujących się warzyw. Następnie dodać krojone ziemniaki. Gdy ziemniaki są już miękkie, dodać: śmietanę rozrobioną z mąką i zagotować. Zupę doprawić do snąć np. kwaskiem cytrynowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650