Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Barszcz czerwony Barszcz czerwony.jpg
Barszcz czerwony
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Barszcz czerwony

Podawać np. z kaszą gryczaną

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 2 g
  • liście laurowe, 1 szt.
  • margaryna, 5 g
  • cebula, 10 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • wywar z kości, 500 g
  • koncentrat z buraków ćwikłowych, 30 g
  •  
Sposób przygotowania

Do wywaru z kości dodać warzywa i wolno gotować. Cebulę po­kroić w grube plastry, przypiec i dodać do wywaru razem z przyprawami. Gdy warzywa są już miękkie, wyjąć je z wywaru. Dodać do wywaru koncentrat z buraków i kwasek cytrynowy — zagotować i przyprawić do smaku. Podawać z pasztecikami, fasolą, kaszą gryczaną itp. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650