Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
daruniaa22Kucharz (500)

Ukraińskie czenachi

Smaczne

Składniki:
  • wołowina , 600 g
  • cebula, 1 szt.
  • bulion, 1 l
  • kostka rosołowa, 2 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • koncentrat z buraków ćwikłowych, 100 g
  • fasola czerwona w puszce, 0 uncja
  • sól, 0 uncja
  • mielony pieprz, 0 uncja
  • liście laurowe, 0 uncja
  • ziele angielskie, 0 uncja
  • mąka , 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

1)Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy, podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy.2)Mięso z cebulą przekładamy do bulionu i gotujemy na małym ogniu do miękkości.3)Do gotującego się mięsa dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę oraz listko i ziele angielskie. Na koniec dodajemy koncentrat i fasolę. Gotujemy jeszcze chwilkę i zagęszczamy mąką. Można dodać czosnek i drobno posiekany koperek. Czenachi powinno być pikantne. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650