Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
daruniaa22Kucharz (500)

Wieprzowina po chińsku

Można również podawać z papryką i pieczarkami.

Składniki:
  • wieprzowina , 600 g
  • cebula, 2 szt.
  • papryka ostra, 2 szt.
  • przyprawa curry, 1 łyżk.
  • mielony pieprz, 0 uncja
  • sól, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

1)Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto. Dodajemy mięso pokrojone również kostkę i podsmażamy.2)Do mięsa dodajemy curry i dokładnie mieszamy. Wlewamy 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem lub makaronem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650