Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
daruniaa22Kucharz (500)

Schabowy w cieście

Smaczne.

  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • ciasto francuskie, 1 szt.
  • kotlet schabowy, 2 szt.
  • pieczarka, 300 g
  • cebula, 0 uncja
  • sól, 0 uncja
  • koperek, 0 uncja
  • jajka, 1 szt.
  • mielony pieprz, 0 uncja
  • czosnek granulowany, 0 uncja
  • ser żółty, 2 szt.
  • szynka, 2 szt.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • białe wino, 50 ml
  •  
Sposób przygotowania

1) Kotlety rozbijamy, przyprawiamy, skrapiamy winem i chłodzimy 2h. Smażymy pokrojone pieczarki z cebulą pokrojoną w kostkę, ananasem i papryką. Dodajemy koperek i odstawiamy.2) Kotlety podsmażamy, wlewamy resztę wina. Ostudzone układamy na kawałku ciasta, nakładamy warzywa, plaster sera i szynki. Zawijamy w ciasto, nacinamy i smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w temp. 200st.C ok 20 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650