Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Barszcz biały barszcz biały.jpg
Barszcz biały
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Barszcz biały

Moja ulubina zupka :)

  • Sposób przygotowania: gotowane
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • przyprawy, 1 g
  • sól, 1 g
  • śmietana, 50 g
  • tłuszcz, 5 g
  • mąka , 5 g
  • ziemniak, 250 g
  • marchew, 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • wywar z kości, 500 szczypta
  • żur, 70 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i marchew rozdrobnić, dodać do wywaru, posolići gotować. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Podkoniec gotowania dodać żur i śmietanę rozrobioną z mąką —zagotować i doprawić do smaku. Słoninę pokroić, stopić, wlaćdo zupy przed podaniem. Zamiast słoniny można dodać białą kiełbaskę. Podawać z jajkiem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650