Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sernik na zimno sernik_na_zimno.jpg
Sernik na zimno
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
slawomirbednarczyk2217Młodszy Kucharz (357)

Sernik na zimno

Bardzo smaczne, ale niestety są potrzebne specyficzne składniki.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Bardzo trudne
  • Pora dnia: Przekąska
  • idealne dla dzieci
  • dieta
  • na Wielkanoc
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • mleko 3,2 % , 1.5 l
  • śmietana 36%, 4 szkl.
  • jajka, 7 szt.
  • margaryna, 25 dag
  • cukier, 1 szkl.
  • galaretka czerwona, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować z cukrem, Jajka zmiksować ze śmietaną, wlać do gotującego się mleka z cukrem - wymieszać. Podgrzać, aż wytworzy się serek. Odcedzić go (na sicie położyć gazę) - ostudzić. Utrzeć margarynę - po trochę dodawać ostudzony serek. Tortownicę przepłukać zimną wodą. Na spód dać połowę serka, do drugiej części dodać kakao - zmiksować. Wyłożyć na biały serek, na wierzchu wylać krzepnącą galaretkę. Włożyć do lodówki - Gotowe:) 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650