Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
VardesKuchcik (132)

Sałatka z tuńczykiem :)

Zamiast ryżu można zabrać 1/2kg makaronu ryżowego.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • tuńczyk w puszce, 3 szt.
  • ryż , 3 oz
  • papryka konserwowa, 1 szt.
  • groszek w puszce, 1 szt.
  • fasola czerwona w puszce, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • majonez, 0 uncja
  • sól, 0 uncja
  • mielony pieprz, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

3 woreczki ryżu ugotować. Po ostudzeniu dodać rozdrobniony tuńczyk (najlepiej wziąć tuńczyka w oleju), pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, odsączony groszek, odsączoną i OPŁUKANĄ KILKAKROTNIE fasolę. Połączyć majonezem, wymieszać, doprawić do smaku. Smacznego :)  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650