Tekst i zdjęcie: Vardes - Kuchcik (132)

Sałatka z tuńczykiem :)

Zamiast ryżu można zabrać 1/2kg makaronu ryżowego.

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Liczba porcji: więcej

Składniki:

tuńczyk w puszce, 3 szt.

ryż , 3 oz

papryka konserwowa, 1 szt.

groszek w puszce, 1 szt.

fasola czerwona w puszce, 1 szt.

cebula, 1 szt.

majonez, 0 uncja

sól, 0 uncja

mielony pieprz, 0 uncja

Sposób przygotowania:

3 woreczki ryżu ugotować. Po ostudzeniu dodać rozdrobniony tuńczyk (najlepiej wziąć tuńczyka w oleju), pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, odsączony groszek, odsączoną i OPŁUKANĄ KILKAKROTNIE fasolę. Połączyć majonezem, wymieszać, doprawić do smaku. Smacznego :)