Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Naleśniki szpinakowo - serowe naleśniki szpinakowe Kaemka.JPG
Naleśniki szpinakowo - serowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Naleśniki szpinakowo - serowe

bardzo dobre dla szmakoszy szpinaku

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • śmietana 36%, 20 dag
  • mielony pieprz, 4 szczypta
  • gałka muszkatołowa, 1 łyżk.
  • ser biały, 20 dag
  • szpinak , 0.5 kg
  • oliwa, 0.5 szkl.
  • sól, 1 łyżecz.
  • jajka, 1 szt.
  • mąka pszenna, 3 szkl.
  • mleko, 1 l
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować ciasto naleśnikowe: do mąki wlać połowę mleka, wmieszać i stopniowo dodawac pozostałe mleko - tak by ciasto było lejące ale nie za płynne, dodac zółtko, wymieszać, ubitą pianę ,szczptę soli, 2 łyżki oliwy do smażenia i wymieszać np z ryżu.Rozgrzać patelnię, i rozprowadzić ciasto tak, by powstał naleśnik grubości 2-3 mm.Smażyć dwustronne.Farsz- mrożony szpinak podsmażyc na oliwie z ryżu( lub innej do smażenia)Przyprawi solą ,pieprzem i gałką mauszkatołową do smaku.Dodac biały ser ( rozdrobniony z odrobiną śmietany).Posmarowac farszem naleśniki, podawac ze śmietaną. Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650