|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324) Naleśniki szpinakowo - serowebardzo dobre dla szmakoszy szpinaku
Składniki:
Sposób przygotowaniaPrzygotować ciasto naleśnikowe: do mąki wlać połowę mleka, wmieszać i stopniowo dodawac pozostałe mleko - tak by ciasto było lejące ale nie za płynne, dodac zółtko, wymieszać, ubitą pianę ,szczptę soli, 2 łyżki oliwy do smażenia i wymieszać np z ryżu.Rozgrzać patelnię, i rozprowadzić ciasto tak, by powstał naleśnik grubości 2-3 mm.Smażyć dwustronne.Farsz- mrożony szpinak podsmażyc na oliwie z ryżu( lub innej do smażenia)Przyprawi solą ,pieprzem i gałką mauszkatołową do smaku.Dodac biały ser ( rozdrobniony z odrobiną śmietany).Posmarowac farszem naleśniki, podawac ze śmietaną. Smacznego |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|