Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Tiramisu tiramisu.jpg
Tiramisu
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TusiaMłodszy Kucharz (220)

Tiramisu

Dla mnie to chwila rozkoszy!!!

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • czekolada gorzka, 100 g
  • kawa, 1.5 szkl.
  • biszkopty okrągłe, 40 g
  • mascarpone, 500 g
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 6 łyżk.
  • żółtka, 6 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Żółtka ubijać z cukrem i solą na gęsty, jasny krem. Serek mascarpone rozetrzeć na puch. Mieszając dodawać po łyżce masę jajeczną. Biszkopty namoczyć w kawie, wymieszanej z likierem. Połowę ułożyć na dnie naczynia. Biszkopty przykryć połową kremu, ułożyć II warstwę biszkoptów i nałożyć resztę kremu. Wierzch deseru posypać czekoladą startą lub kakao. Wstawić na kilka godzin do lodówki 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650