Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
HausHuehnerKuchcik (146)

Kruszonka

ciasto drożdżowe z kruszonka, pycha :)

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • mleko, 1 szkl.
  • drożdże, 1 łyżk.
  • cukier puder, 1 szkl.
  • żółtka, 3 szt.
  • masło, 200 dag
  • mąka , 3 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

podgrzewamy mleko, dodajemy drożdże 1 lyżkę cukru i 1 lyżkę mąki, mieszamy skladniki i zostawiamy w cieplym miejscu do wyrośniecia do wyrośniętego zaczynu dodajemy mąkę cukier puder i żóltka skladniki porządnie wymieszać, na koniec dodać roztopione schlodzone maslo; wlozyc do blachy i posypać kruszonką, która robimy zagniatając 1/3 kostki masla, 1 szklankę mąki oraz 1 szklankę cukru pudru, lepimy kule którą ścieramy na wylożone ciasto; piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni; smacznego :)rewelacyjne do kawy/herbaty, można posmarować dżemikiem :) 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650