Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Al'a Baunty DSCF7720.JPG
Al'a Baunty
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
NativipSzef Kuchni (1082)

Al'a Baunty

Jednym slowem kokosowo

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • czekolada deserowa, 1 szt.
  • masło, 200 g
  • mleko 2,0 % , 0.5 l
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • wiórki kokosowe, 250 dag
  • kakao, 2 łyżk.
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • cukier, 1.5 szkl.
  • mąka tortowa, 3 szkl.
  • jajka, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Biszkopt: ubić białka na sztywno, dodac stopniowo żółtka i 3/4 szkl. cukru, mąkę przesianą przez sitko, kakao i proszek do pieczenia. Piec w tem. 170-180 st.C około 30 minut. Masa kokosowa: Zagotować mleko z cukrem waniliowym i 3/4 szkl. cukru do gotującego budyniu dodać wiórki kokosowe i razem gotować ok. 20 min. nieustannie mieszając. Do ugotowanej masy dodać masło - 150 gr - mieszać aż się rozpuści. Ostudzoną masę wylać na upieczone ciasto. Zrobić polewę : rozpuścić czekoladę w kompieli wodnej dodając 50 g masła. Gorącą polać ciasto. Odstawić do lodówki na min. 2h. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650