|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: NativipSzef Kuchni (1082) Al'a BauntyJednym slowem kokosowo
Składniki:
Sposób przygotowaniaBiszkopt: ubić białka na sztywno, dodac stopniowo żółtka i 3/4 szkl. cukru, mąkę przesianą przez sitko, kakao i proszek do pieczenia. Piec w tem. 170-180 st.C około 30 minut. Masa kokosowa: Zagotować mleko z cukrem waniliowym i 3/4 szkl. cukru do gotującego budyniu dodać wiórki kokosowe i razem gotować ok. 20 min. nieustannie mieszając. Do ugotowanej masy dodać masło - 150 gr - mieszać aż się rozpuści. Ostudzoną masę wylać na upieczone ciasto. Zrobić polewę : rozpuścić czekoladę w kompieli wodnej dodając 50 g masła. Gorącą polać ciasto. Odstawić do lodówki na min. 2h. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|