Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Babka marmurkowa ciasta marty 002.JPG
Babka marmurkowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MartaKucharz (514)

Babka marmurkowa

prosto, szybko i smacznie

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mąka pszenna, 2 szkl.
  • masło, 1 szt.
  • bez cukierniczy, 1 szkl.
  • jajka, 6 szt.
  • migdał, 3 łyżk.
  • kakao, 3 łyżk.
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • sól, 0 uncja
  • cukier puder, 0 uncja
  • tłuszcz, 0 uncja
  • bułka tarta , 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

Masło utrzec z cukrem na gładką masę.Dodawac po 1 jajku, wciąż ucierając. Wsypac przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szczypte soli, dokładnie wymieszac.Cisto podzielic na dwie równe czesci, jedna wymieszac ze zmielonymi migdałami, a druga z kakao.Do natłuszczonej i wysypanej byłką tartą ormy przelac jasne ciasto, wyrównac powierzchnię, przykryc je ciemnym, warstwy lekko przemieszac. Babkę piec 45 minut w temp. 200. Wystudzona posypac cukrem pudrem.Smacznego - pyszna 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650