|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: laurajestMłodszy Kucharz (318) Zupa gulasz z kociołkaTą przepyszną , aromatyczną zupę gotuję zawsze na zakończenie jesiennych prac w ogrodzie. Wieszam kociołek na ogniu , wrzucam składniki i idę grabić o
Składniki:
Sposób przygotowaniaSpożywana w towarzystwie przyjaciół i dobrej wódeczki rozgrzewa, cudownie poprawia nastrój i jest bardzo sycąca.Świetnym dodatkiem do zupy jest gotowa, węgierska pasta paprykowa do gulaszu lub sos paprykowy Piri PiriPokrojoną w kostke wołowinę podsmażam na smalcu aż się zrumieni. Wrzucam cebulkę. Jak się zeszkli zaprawiam mąką, chwilkę przesmażam i zalewam gorącym bulionem. Przyprawiam i gotuję aż mięso będzie miękkie. Dodaję koncentrat, pomidory i pokrojoną paprykę. Gotuję jeszcze 10 min. Podaję z grzankami czosnkowymi lub zacierkami. Do zupy można dać łyżkę gęstej kwaśnej śmietany. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|