Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa gulasz z kociołka 1572513.jpg
Zupa gulasz z kociołka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
laurajestMłodszy Kucharz (318)

Zupa gulasz z kociołka

Tą przepyszną , aromatyczną zupę gotuję zawsze na zakończenie jesiennych prac w ogrodzie. Wieszam kociołek na ogniu , wrzucam składniki i idę grabić o

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • na grilla
Składniki:
  • wołowina , 1 kg
  • smalec, 2 łyżk.
  • bulion, 3 l
  • cebula, 5 szt.
  • krojone pomidory w puszce, 1 szkl.
  • papryka czerwona, 2 szt.
  • mielona papryka, 1 łyżecz.
  • chilli, 1 szczypta
  • sól spożywcza, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • przecier pomidorowy, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Spożywana w towarzystwie przyjaciół i dobrej wódeczki rozgrzewa, cudownie poprawia nastrój i jest bardzo sycąca.Świetnym dodatkiem do zupy jest gotowa, węgierska pasta paprykowa do gulaszu lub sos paprykowy Piri PiriPokrojoną w kostke wołowinę podsmażam na smalcu aż się zrumieni. Wrzucam cebulkę. Jak się zeszkli zaprawiam mąką, chwilkę przesmażam i zalewam gorącym bulionem. Przyprawiam i gotuję aż mięso będzie miękkie. Dodaję koncentrat, pomidory i pokrojoną paprykę. Gotuję jeszcze 10 min. Podaję z grzankami czosnkowymi lub zacierkami. Do zupy można dać łyżkę gęstej kwaśnej śmietany. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650