Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Filety drobiowe w migdałach 198.jpg
Filety drobiowe w migdałach
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SesorekKuchcik (142)

Filety drobiowe w migdałach

Urozmaicenie tradycyjnego "kotleta" ; )

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • filet z kurczaka, 2 szt.
  • bułka tarta , 1 szt.
  • jajka, 1 szt.
  • olej słonecznikowy, 1 szt.
  • migdały blanszowane, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Przygotowujemy fileta, od krajając tłuszcz. Z dwuch filetów, tworzymy cztery kotlety i lekko rozbijamy je tłuczkiem. Następnie maczamy jej w jajku rozbełtanym z wegetą. Kiedy mięso pokryte jest jajkiem, posypujemy je migdałami, a następnie bułką tartą. Smażymy na oleju, dopóki nie będą "złote".Smacznego! ; )  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650