Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Blok czekoladowy blok_czekoladowy.jpg
Blok czekoladowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SesorekKuchcik (142)

Blok czekoladowy

Jeden ze starszych przepisów, ale za to jaki smaczny i sycący! ; )

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • woda, 0.5 szkl.
  • cukier, 1 szkl.
  • masło, 250 g
  • kakao, 3 łyżk.
  • mleko w proszku (tłuste) , 1 szt.
  • herbatnik, 35 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić (może być lekko ciepłe). Do miski wsypać mleko i pokruszone herbatniki. Na to, wylać rozpuszczoną masę maślaną. Połączyć masy do jednolitej konsystencji. Przelać ją do wygodnej foremki, np. na keks lub pudełeczka po lodach. Włożyć do lodówki aby się "zcięło". Smacznego! ; ) 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650