Tekst i zdjęcie: Sesorek - Kuchcik (142) Blok czekoladowyJeden ze starszych przepisów, ale za to jaki smaczny i sycący! ; ) |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
woda, 0.5 szkl.
cukier, 1 szkl.
masło, 250 g
kakao, 3 łyżk.
mleko w proszku (tłuste) , 1 szt.
herbatnik, 35 szt.
Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić (może być lekko ciepłe). Do miski wsypać mleko i pokruszone herbatniki. Na to, wylać rozpuszczoną masę maślaną. Połączyć masy do jednolitej konsystencji. Przelać ją do wygodnej foremki, np. na keks lub pudełeczka po lodach. Włożyć do lodówki aby się "zcięło". Smacznego! ; )