Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bezy ziemniczane CIMG7209.JPG
Bezy ziemniczane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 3
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MartaKucharz (514)

Bezy ziemniczane

ciekawe podanie ziemniaków

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • ugotowane ziemniaki, 1 kg
  • jajka, 3 szt.
  • śmietana, 1 szkl.
  • masło, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

składnik 5 dag startego żółtego seraZiemniaki ugotowane zemleć w maszynce. Masło, żółtka, śmietanę i ser utrzeć z ziemniakami. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z ziemniakami. Blachę natłuścić. Purée włożyć do szprycy, wyciskać na blasze niewielkie rozetki. Piec 5-10 minut w temperaturze 250oC. Doskonały dodatek do sałatek i mięs. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650