Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kalafiory po włosku kalafior_wloski_004.jpg
Kalafiory po włosku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Kalafiory po włosku

Przepis na 4 porcje, jedna porcja to 95 kcal.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
  • dieta
Składniki:
  • oliwa z oliwek, 1 łyżk.
  • przecier pomidorowy, 3 łyżk.
  • pieczarka, 10 dag
  • szynka, 10 dag
  • kalafior, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kalafior umyć, podgotować w lekko osolonej wodziem, podzielić na różyczki, ułożyć na wysmarowanym oliwą żaroodpornym półmisku. Pieczarki oczyścić, pokroić i udusić z odrobiną oliwy. Szynkę drobno posiekać. Obsypać kalafior szynką i pieczarkami, doprawić pieprzem i solą, polać przecierem pomidorowym, na wierzchu położyć kilka wiórków masła. Wstawić do gorącego piekarnika i piec do zarumienienia (około 15 minut).  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650