Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pekinskie gołąbki z miesa mielonego i warzyw. caf2297b6c8b619f509479e8b454491f,10,19,0.jpg
Pekinskie gołąbki z miesa mielonego i warzyw.
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Pekinskie gołąbki z miesa mielonego i warzyw.

Niby gołąbki ale farsz bardziej urozmaicony.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • kapusta pekińska , 1 szt.
  • mielone mięso, 30 dag
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • papryka żółta, 1 szt.
  • cukinia, 1 uncja
  • cebula, 1 szt.
  • jajka, 1 szt.
  • bekon, 10 szt.
  • papryka słodka, 1 łyżk.
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Na patelni podsmazyc pokrojone w kostke cebulke, papryke, cukinie, wymieszac wszystko z mielonym miesem dodajac jajko, sos sojowo grzybowy i przyprawy. Liscie kapusty pekinskiej krotko blanszowac w gotujacej sie wodzie. Rozkladac na lisciu po kawalku farszu i zwijac, jak golabki. Mozna na wierzchu otoczyc liscia paskiem bekonu, ale nie jest to konieczne.Male roladki ukladac scisle w naczyniu zaroodpornym na rozlozonych lisciach pekinki, polac leciutko olejem lub oliwa z oliwek, dodac troche wody i zapiekac ok 30 min w temp. ok 170°C. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650