|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: klaudiszjaSzef Kuchni (905) Pekinskie gołąbki z miesa mielonego i warzyw.Niby gołąbki ale farsz bardziej urozmaicony.
Składniki:
Sposób przygotowaniaNa patelni podsmazyc pokrojone w kostke cebulke, papryke, cukinie, wymieszac wszystko z mielonym miesem dodajac jajko, sos sojowo grzybowy i przyprawy. Liscie kapusty pekinskiej krotko blanszowac w gotujacej sie wodzie. Rozkladac na lisciu po kawalku farszu i zwijac, jak golabki. Mozna na wierzchu otoczyc liscia paskiem bekonu, ale nie jest to konieczne.Male roladki ukladac scisle w naczyniu zaroodpornym na rozlozonych lisciach pekinki, polac leciutko olejem lub oliwa z oliwek, dodac troche wody i zapiekac ok 30 min w temp. ok 170°C. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|