Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa pieczarkowa zupa-pieczarkowa_1345_300x500.jpg
Zupa pieczarkowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Zupa pieczarkowa

Zupa bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczna i pożywna.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • pieczarka, 30 dag
  • cebula, 1 szt.
  • masło, 5 dag
  • makaron , 15 dag
  • śmietana, 2 łyżk.
  • natka pietruszki, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać na cebulę, udusić - około 15 minut. Dolać wody (można bulion), zagotować. Na gotującą się zupę wrzucić makaron i ugotować do miękkości. Doprawić do smaku, solą, pieprzem, przyprawą typu, kucharek. Śmietanę rozprowadzić w kilku łyżkach gorącej zupy i dodać do całości. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650