Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Śledzie pod pierzynką sledzie-pod-pierzynka_1505_300x500.jpg
Śledzie pod pierzynką
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Śledzie pod pierzynką

Marchew (ugotowana), ziemniaki i ser powinny być starte na grubej tarce

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • śledź, 4 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • ugotowane ziemniaki, 4 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • korniszon, 4 szt.
  • ser żółty, 15 dag
  • jajka, 4 szt.
  • majonez, 6 łyżk.
  • śmietana, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie pokroić w większą kostkę, ułożyć na dnie miski. Następnie układać warstwowo - pokrojoną drobno cebulę, startą marchew, ogórki, jajka, starte obrane ziemniaki, starty ser, majonez wymieszany z jogurtem lub śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650