Tekst i zdjęcie: klaudiszja - Szef Kuchni (905)

Śledzie pod pierzynką

Marchew (ugotowana), ziemniaki i ser powinny być starte na grubej tarce

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Liczba porcji: więcej

Składniki:

śledź, 4 szt.

marchew, 1 szt.

ugotowane ziemniaki, 4 szt.

cebula, 1 szt.

korniszon, 4 szt.

ser żółty, 15 dag

jajka, 4 szt.

majonez, 6 łyżk.

śmietana, 2 łyżk.

Sposób przygotowania:

Śledzie pokroić w większą kostkę, ułożyć na dnie miski. Następnie układać warstwowo - pokrojoną drobno cebulę, startą marchew, ogórki, jajka, starte obrane ziemniaki, starty ser, majonez wymieszany z jogurtem lub śmietaną.