Tekst i zdjęcie: klaudiszja - Szef Kuchni (905) Śledzie pod pierzynkąMarchew (ugotowana), ziemniaki i ser powinny być starte na grubej tarce |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Liczba porcji: więcej
śledź, 4 szt.
marchew, 1 szt.
ugotowane ziemniaki, 4 szt.
cebula, 1 szt.
korniszon, 4 szt.
ser żółty, 15 dag
jajka, 4 szt.
majonez, 6 łyżk.
śmietana, 2 łyżk.
Śledzie pokroić w większą kostkę, ułożyć na dnie miski. Następnie układać warstwowo - pokrojoną drobno cebulę, startą marchew, ogórki, jajka, starte obrane ziemniaki, starty ser, majonez wymieszany z jogurtem lub śmietaną.