Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Meskouta artimage_396475_3084991_201012061604883.jpg
Meskouta
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Meskouta

est to ciasto marokanskie, bardzo podobne do ciasta na bazie jogurtu, ktore zastepuje sie sokiem pomaranczowym.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • sok pomarańczowy, 0.5 szkl.
  • olej, 0.25 szkl.
  • cukier, 0.75 szkl.
  • mąka , 1.5 szkl.
  • proszek do pieczenia, 0.5 szt.
  • jajka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Utrzec jajka z cukrem, dodac sok pomaranczowy (lub inny wg gustu), wymieszac, nastepnie dodac olej. Wymieszac osobno make z proszkiem do pieczenia i dodac do poprzedniej masy, ponownie dobrze wymieszac.Wrzucilam ty razem troche zurawiny do urozmaicenia, mozna rowniez dodac skorke z cytryny lub pomaranczy.Piekarnik nagrzac do 180°C i piec okolo 40 minut. Sprawdzic drewnianym patyczkiem (ja mam taki do szaszlykow), musi wyjsc suchy.Wyciagnac z formy dopiero po ostygnieciu. Mozna posypac cukrem pudrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650