|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: klaudiszjaSzef Kuchni (905) Rolada węgierskaPyszna bez pieczenia, napar z kawy musi być naprawdę mocny. Pierwsze 15dkg. cukru dodajemy do ciasta a pozostałe 20 dkg. do kremu.
Składniki:
Sposób przygotowaniaHerbatniki drobno pokruszyć (np. wałkiem w plastikowym woreczku). Napar kawy wymieszać z cukrem pudrem, kakao i rumem. Stopniowo wlewać do pokruszonych herbatników wyrabiając elastyczne ciasto.Kasię utrzeć na puch, dodając partiami cukier puder. Pod koniec ucierania dodać wiórki kokosowe.Na posmarowanym masłem pergaminie rozsmarować prostokątny placek grubości ok. 30 mm. Posmarować kremem kokosowym i zwinąć w roladę. Zawinąć w pergamin i zastudzić ok. 2 godzin w lodówce. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|