Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Rolada węgierska P5081072.JPG
Rolada węgierska
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 2
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Rolada węgierska

Pyszna bez pieczenia, napar z kawy musi być naprawdę mocny. Pierwsze 15dkg. cukru dodajemy do ciasta a pozostałe 20 dkg. do kremu.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • herbatnik, 40 dag
  • kawa, 1.5 szkl.
  • kakao, 3 łyżk.
  • cukier puder, 20 dag
  • margaryna, 20 dag
  • wiórki kokosowe, 125 dag
  •  
Sposób przygotowania

Herbatniki drobno pokruszyć (np. wałkiem w plastikowym woreczku). Napar kawy wymieszać z cukrem pudrem, kakao i rumem. Stopniowo wlewać do pokruszonych herbatników wyrabiając elastyczne ciasto.Kasię utrzeć na puch, dodając partiami cukier puder. Pod koniec ucierania dodać wiórki kokosowe.Na posmarowanym masłem pergaminie rozsmarować prostokątny placek grubości ok. 30 mm. Posmarować kremem kokosowym i zwinąć w roladę. Zawinąć w pergamin i zastudzić ok. 2 godzin w lodówce. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650