Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Truskawkowe co nie co DSCF5625.JPG
Truskawkowe co nie co
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
NativipSzef Kuchni (1082)

Truskawkowe co nie co

Ciasto truskawkowe wyśmienite na każdą okazję. Oprócz wspaniałego apetycznego wyglądu i smaku owoce te maja mnóstwo witamin odzywczych.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • biszkopty okrągłe, 200 g
  • żółtka, 5 szt.
  • cukier puder, 0.5 szkl.
  • mleko, 300 ml
  • budyń śmietankowy, 1 szt.
  • galaretka żółta, 1 szt.
  • galaretka czerwona, 1 szt.
  • masło, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, wsypać budyń i dobrze wymieszać - dodać gorące mleko. Wszystko zagotować aż powstanie gęsta masa (mieszać intensywnie żeby masa się nie przypaliła). Wystudzić. Galaretkę cytrynową ugotować i również wystudzić. Czerwoną ugotować i pozostawic do stężenia. Do ostudzonej masy budyniowej dodać masło i dobrze zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Na dnie tortownicy układać namoczone w żółtej galaretce biszkopty na to wylać masę budyniową. Poukładać owoce. Stężałą galaretkę trudkawkową zmiksować i wyłożyć na ciasto.Podawać schłodzone. Smacznego! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650