|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: klaudiszjaSzef Kuchni (905) Kotleciki z filetu kurczaka i majonezuNajlepiej dzień wcześniej przygotować mięsko w marynacie.
Składniki:
Sposób przygotowaniaFilety z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zieloną pietruszkę drobno pokroić.Do miski przełożyć filet z kurczaka, żółty ser, zieloną pietruszkę i dodać pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na 24 godziny.Na drugi dzień farsz nabierać łyżką i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć kotleciki z dwóch stron. Składniki wystarczą na około 8 kotlecików.Smacznego |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|