Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zapiekanka włoska Zapiekanka włoska.jpg
Zapiekanka włoska
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Zapiekanka włoska

Przyprawy do smaku

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • przyprawy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 2 g
  • por, 50 g
  • ser żółty, 75 g
  • mleko, 60 g
  • jajka, 0.5 szt.
  • bułka , 60 g
  •  
Sposób przygotowania

Bułkę pokroić w skośne plastry, skropić wrzącym mlekiem. Ser pokroić w cienkie plastry, formę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Bułkę moczyć w roztrzepanym jaju i układać na dnie formy warstwami. Pierwszą warstwę bułki posypać startym serem i przyprawami, drugą warstwę — tym samym. Trzecią warstwę posypać porami pokrojonymi w plasterki, startym serem i przy­prawami. Polać tłuszczem i zapiec w piekarniku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650