Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sałatka szparagowo-szpinakowa sałatka szparagowo-szpinakowa Kaemka.JPG
Sałatka szparagowo-szpinakowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Sałatka szparagowo-szpinakowa

Łagodna potrawa, oliwki i przyprawy nadają smak.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • dieta
Składniki:
  • cukier, 1 łyżecz.
  • pieprz czarny, 3 szczypta
  • sól, 2 łyżecz.
  • ocet balsamiczny, 2 łyżk.
  • oliwka zielona, 15 dag
  • mozzarella, 1 szt.
  • szpinak , 10 dag
  • szparaga, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zaagotowac wodę z łyżeczka soli i cukru.Szparagi obrac i włożyc do gorącej wody w wysokim garnku ( czubki powinny wystawac z wody, bo rozgotuja się). Gotowac 5 min. wyjąc z wody, ostudzic pokroic na małe kawałki ok 1,5 cm.Połaczyc z listkami świeżego szpinaku, zielonymi oliwkami i serem mozzarellą pokrojonym na kostki, Przyprawic do smaku, polac octem balsamicznym. dobra też jest z majonezem.Smacznego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650