|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324) Galareta z golonek wieprzowychz 6 średnich golonek
Składniki:
Sposób przygotowaniaZagotowac wodę, umyć golonki ( 6 średniej wielkości).Golonki włożyc do garnka i zalac woda tak, by lekko je przykryc, dodac przyprawy wg swojego gustu, nie przesadzac z solą, bo będzie problem z zastygnięciem galarety.Gotowac na średnim ogniu pod przykryciem ok 1,5 - 2 godz. aż mięso samo będzie odchodzic od kosci i rozsypywac się, wystudzic.Wyjąc golonki, zdjęc skórę , oddzielic od kości, pokroic na małe kawałki, rozłożyc do misek, Wywar przelac przez drobne sitko. Czystym wywarem zalac mięso. Odstawic do zastygnięcia.Z 6 golonek wchodzi sporo porcji, częśc można zamknąc w słoiki ( słoiki by dobrze zamknęły się należy gotowac ok 20 min).Smacznego. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |