Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Marynowana ryba pieczona dania-rybne.jpg
Marynowana ryba pieczona
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KlinikaZdrowiaSrebrny Szef Kuchni (1530)

Marynowana ryba pieczona

Jedzmy ryby

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • dieta
Składniki:
  • dorsz , 0.7 kg
  • woda, 1.5 szkl.
  • imbir, 1 łyżecz.
  • sos sojowy, 2 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • estragon, 1 łyżecz.
  • pieprz biały, 1 łyżecz.
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • oliwa z oliwek, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Korzeń imbiru zetrzeć na tarce, wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Rybę (może być każda biała ryba: halibut, dorsz, pstrąg)włożyć na kilka godzin do marynaty z wymieszanych składników. Następnie odsączyć, ułożyć w wysmarowanym naczyniu do pieczenia, skropić oliwą i marynatą. Piec około 20 minut nakrytą pergaminem, aby nadmiernie nie wyschła. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650