Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 4.5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MartaKucharz (514)

Zielono mi

ciasto na zimno

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • biszkopt, 1 szt.
  • żelatyna, 3 łyżk.
  • galaretka zielona, 2 szt.
  • jabłko, 1 l
  • śmietana 36%, 150 ml
  • cukier puder, 3 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Upiec biszkopt lekko nasączyć wodą z cukrem lub sokiem z owoców. Ugotować 2 galaretki agrestowe (rozrobić w 2 szklankach wody) i dodać do tego 3 łyżeczki żelatyny. Gorącą galaretkę dodać do musu jabłkowego (1litr). wymieszać z galaretką i nalać na biszkopt.Jak wystygnie ubić 150 ml śmietany 30%. do ubitej śmietany dodać cukier puder. Dobrze ubić i wylać na ciasto. Wstawić do lodówkiSmacznego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650