Tekst i zdjęcie: Marta - Kucharz (514) Zielono miciasto na zimno |
Czas przygotowania: ponad godzinę
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Przekąska
Liczba porcji: więcej
biszkopt, 1 szt.
żelatyna, 3 łyżk.
galaretka zielona, 2 szt.
jabłko, 1 l
śmietana 36%, 150 ml
cukier puder, 3 łyżk.
Upiec biszkopt lekko nasączyć wodą z cukrem lub sokiem z owoców. Ugotować 2 galaretki agrestowe (rozrobić w 2 szklankach wody) i dodać do tego 3 łyżeczki żelatyny. Gorącą galaretkę dodać do musu jabłkowego (1litr). wymieszać z galaretką i nalać na biszkopt.Jak wystygnie ubić 150 ml śmietany 30%. do ubitej śmietany dodać cukier puder. Dobrze ubić i wylać na ciasto. Wstawić do lodówkiSmacznego.