Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Buraczki z chrzanem buraczki z chrzanem Kaemka.JPG
Buraczki z chrzanem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Buraczki z chrzanem

zaprawiane sokiem z cytryny

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • na grilla
  • dieta
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • burak ćwikłowy, 1 kg
  • korzeń chrzanu, 25 dag
  • cytryna, 0.5 szt.
  • cukier, 1 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Buraki gotowac ze skórką ok 1 godz.Zetrzec korzeń chrzanu ( możne byc gotowy kupiony w słoiczku ). Ostudzone buraki obrac i zetrzec na tarce z drobnmi oczkami ( jak do ziemniaków). doprawic do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą.Przełożyc do małych słoiczków , trzymac w lodówce. Z 1 kg buraków wychodzi ok 6 małych słoiczków cwikły. Smacznego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650