Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Żurek na boczku 443.jpg
Żurek na boczku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Żurek na boczku

Trochę tradycji

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • boczek wędzony, 50 g
  • ziemniak, 200 g
  • śmietana, 50 g
  • żur, 70 g
  • sól, 1 szczypta
  • majeranek, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić, zalać wodą (tak, żeby były tylko przykryte)dodać boczek lub kiełbasę, posolić i gotować. Czosnek oczyścić,posiekać, rozetrzeć z odrobiną soli i dodać do ziemniaków. Gdy ziemniaki są miękkie, wlać żur, dodać majeranek i zagotować.Przed, podaniem dodać śmietanę, wymieszać.Uwaga: żur można podawać również z ziemniakami ugotowanymi osobno. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650