|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324) Mazurki wielkanocne z wisienkamiz masą krówkową ( kajmakową)i wisienkami z nalewki
Składniki:
Sposób przygotowaniaCiasto na spód:makę,masło, 2 łyżki cukru, szczpta cukru,jajko zagnieśc,wyłożyc blaszki nie grubiej niż 1 cm, piec ok 25 min w temp 180 stopni na złoty kolor.Lukier_ 3/4 szklanki cukru wsypac do 1/2 szklanki wody gotowac mieszając na wolnym ogniu aż zgęstnieje,tak by z łyzki sciekał ciągła nitką.Ciasto po wystygnięciu posmarowac gotową masa krówkową ( kajmakową). Rozpuscic czekoladę z łyżka wody, na częsc mazurków.Na pozostałe wylac lukier. Ozdabiac dowolnie: skórkami pomarańczy i wiśniami ( moje są z nalewki)Odstawic do zastygnięcia.Uwaga: lukier szybko krystalizuje się. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|