Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zapiekanka francuska Zapiekanka francuska.jpg
Zapiekanka francuska
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Zapiekanka francuska

Z ziemniaków i kiełbasy

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • ziemniak, 300 g
  • kiełbasa, 30 g
  • cebula, 50 g
  • olej, 10 g
  • jajka, 0.5 szt.
  • kefir, 100 g
  • ser żółty, 50 g
  • mąka , 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę i smażyć na oleju. Dodać pokrojonąw plastry cebulę — usmażyć. Ziemniaki pokroić w plasterki, wyjmieszać z kiełbasą i cebulą — wyłożyć do formy. Kefir roztrzepać z jajem i mąką, dodać starty ser, wymieszać i zalać ziemniakiZapiec w nagrzanym piekarniku. Uwaga: Zapiekankę można przygotować z makaronem (70 g) kryżem czy kaszą (po 70 g). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650