|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Zapiekanka ze szpinaku z jajkiem sadzonymBardzo prosta i pyszna potrawa. Najlepiej podawać z ostrą papryczką marynowaną.
Składniki:
Sposób przygotowaniaBierzemy dużą patelnie. Cebulkę drobno kroimy szklimy na oliwie najlepiej pikantnej, następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i wrzucamy szpinak, mieszamy (może być mrożony). Kiedy szpinak się poddusi, doprawiamy solą i pieprzem (z solą uważajmy). Szpinak równomiernie rozprowadzamy po patelni i rozpijamy na niego 5 jajek, jedno koło drugiego w ten sposób aby zakryły powierzchnię szpinaku. Kiedy jajka się zetną (nie muszą do końca)posypujemy je żółtym serem i jeszcze chwilę dusimy pod przykryciem aby się rozpuścił. Podajemy na stół całą patelnię, aby każdy mógł sobie odkroić kawałek. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|