Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Szpinak z pieczarkami PENE.bmp
Szpinak z pieczarkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 4
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KasiaMłodszy Kucharz (227)

Szpinak z pieczarkami

Szpinak z pieczarkami, serem i makaronem

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: trzy
Składniki:
  • penne, penne rigate, 1 szt.
  • mielony pieprz, 3 szczypta
  • ser pleśniowy, 1 szt.
  • pieczarka, 8 szt.
  • szpinak , 220 g
  • cebula biała, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

*MAKARON: Na początek wlewamy wodę do garnka na makaron.*SOS: Kroimy cebulę (1 duża lub 2 małe) w paski i wrzucamy na patelnie z olejem. (Dusimy). Gdy cebulka się zarumieni wrzucamy szpinak (najlepiej mrożonka ze śmietaną). Jeżeli szpinak bez śmietany śmietanę dodamy pod koniec. Następnie obieramy pieczarki i kroimy na pół i na paski. Gdy szpinak się rozmrozi wrzucamy pieczarki i polewamy ¼ szklanka wody. Wszystko dusimy. *MAKARON: Woda powinna się zagotować. Solimy ja i dolewam oliwy. Wrzucamy makaron penne (lub inny). Gotujemy wg.przepisu na opakowaniu.*SOS: Gdy pieczarki zmiękną dodajemy ser pleśniowy niebieski- opakowanie. Ser jest słony wiec potrawę tylko pieprzymy ok. 3 szczypty. Wszystko mieszamy aż ser stopnieje. *MAKARON: Odlewamy makaron. ŁĄCZYMY: Makaron + sos (zielony).SMACZNEGO! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650