Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Minipaszteciki szpinakowo-serowe - Bobiki minipaszteciki szpinakowo- serowe kaemka.JPG
Minipaszteciki szpinakowo-serowe - Bobiki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Minipaszteciki szpinakowo-serowe - Bobiki

przekąska z ciasta francuskiego

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • ciasto francuskie, 1 szt.
  • szpinak , 25 dag
  • ser twarogowy półtłusty , 15 dag
  • ser żółty, 10 dag
  • czosnek, 2 szt.
  • sól, 0.5 łyżecz.
  • mielony pieprz, 0.5 łyżecz.
  • gałka muszkatołowa mielona, 0.5 łyżecz.
  • masło klarowane, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Farsz- mrożony mielony szpinak dusic z seem zółtm i twarożkiem, dodac 2 ząbki zgniecionego czosnku i przyprawy do smaku,odparowac, wystudzic.Ciasto francuskie w rolce podzielic wzdłuż na dwie części, na każdą położyc ostudzony farsz, zawinąc, pociąc na paski ok 1,5 - 2 cm( z jednego rulonika wchodzi ok. 15 minipasztecików. Blaszkę posmarowac masłem, położyc paszteciki, posmarowac roztopinym masłam,piec ok 30 min. w 180 stopniach. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650