Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pieczone kasztany 20101205096.jpg
Pieczone kasztany
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Pieczone kasztany

Pół kilograma kasztanów wystarcza spokojnie na 6-8 osób

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • dieta
Składniki:
  • kasztan jadalny, 0.5 kg
  • sól, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Kasztany nacinamy ostrym nożem na krzyż z jednej strony. Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 20-30 minut - zależy trzeba sprawdzac czy kasztany sa miękkie w środku i podajemy z solą. Dzięki nacięciom kasztany łatwiej się obierają.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650