|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Paszteciki ze szpinakiemBardzo dobre i szybkie w przygotowaniu
Składniki:
Sposób przygotowaniaRozpuszczamy masło na patelni i od razu wyciskamy czosnek na zimny tłuszcz. Dodajemy rozdrobniony, poszatkowany szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy przyprawy wg gustu. Dusimy około 10 min. Jeśli się spieszymy - kupujemy gotowe ciasto francuskie w rolce. Z jednego prostokątnego ciasta wykrajamy średniej wielkości prostokąty. Na jedną część wykładamy schłodzony farsz tak aby boki pozostały suche i zalepiamy drugą stroną ciasta, dociskając boki. Tak robimy z resztą pasztecików. Bierzemy blachę i kładziemy na niech pergamin - na nie kładziemy paszteciki i smarujemy rozmąconym z wodą żółtkiem. Wkładamy na 30 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|