Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Przystawka z bakłażana 20110106134.jpg
Przystawka z bakłażana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Przystawka z bakłażana

pyyyycha, jak ktoś lubi bakłażana to bardzo polecam

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • bakłażan, 2 szt.
  • oliwa z oliwek, 2 łyżk.
  • sok z cytryny, 1 łyżk.
  • czosnek, 2 szt.
  • chilli, 1 szt.
  • rozdrobnione zioła, 2 łyżk.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Bakłażana kroimy w plastry, solimy i odstawiamy aby puściły gorzki sok na jakieś 15 min. Następnie płuczemy, osuszamy i kroimy w słupki. Solimy i pieprzymy i dusimy na patelni (najlepiej bez tłuszczu) aż zmiękną. Różna zioła - bazylię, pietruszkę, koperek lub jakie lubimy drobno siekamy - mieszamy wszystkie składniki marynaty i dodajemy do niej jeszcze ciepłego bakłażana, delikatnie mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę. Podajemy zimne - musi ostygnąc samo - nei wstawiajmy do lodówki.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650