|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Przystawka z bakłażanapyyyycha, jak ktoś lubi bakłażana to bardzo polecam
Składniki:
Sposób przygotowaniaBakłażana kroimy w plastry, solimy i odstawiamy aby puściły gorzki sok na jakieś 15 min. Następnie płuczemy, osuszamy i kroimy w słupki. Solimy i pieprzymy i dusimy na patelni (najlepiej bez tłuszczu) aż zmiękną. Różna zioła - bazylię, pietruszkę, koperek lub jakie lubimy drobno siekamy - mieszamy wszystkie składniki marynaty i dodajemy do niej jeszcze ciepłego bakłażana, delikatnie mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę. Podajemy zimne - musi ostygnąc samo - nei wstawiajmy do lodówki. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|