|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Ciasto czekoladowo-gruszkoweCiasto warte wypróbowania
Składniki:
Sposób przygotowaniaGruszki obieramy, kroimy w ćwiartki - wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Miksujemy masło, cukier, jajka - następnie dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, płatki owsiane, cynamon i gałkę muszkatołową, pokrojoną drobniej czekoladę i mleko. Czekoladę można wcześniej wrzucić do lodówki będzie się lepiej kroiła. Wszystko mieszamy. Przygotowujemy blaszkę - te ciasto było robione na średniej wielkości blaszce do ciast. Smarujemy ścianki blaszki masłem i posypujemy mąką, następnie wlewamy 2/3 masy, na niej układamy pokrojone gruszki i zalewamy resztą ciasta. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i wstawiamy ciasto na 1 h. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|