Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Paszteciki z warzywami 20101127071.jpg
Paszteciki z warzywami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Paszteciki z warzywami

Świetnie sprawdzają się na imprezach, sprawdziły się w Andrzejki

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • oliwa, 2 łyżk.
  • przyprawy, 1 szczypta
  • cebula, 1 szt.
  • letnia woda, 1 łyżk.
  • żółtka, 1 szt.
  • warzywa mrożone, 1 szt.
  • ciasto francuskie, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na najlepiej pikantnej oliwie. Bierzemy 1 opakowanie mrożonych warzyw - jakie nam pasują i dodajemy do cebuli, dumy do miękkości i posypujemy ziołami prowansalskimi, bazylią i chili jeżeli nie używaliśmy wcześniej pikantnej oliwy (paszteciki powinny być lekko pikantne ale bez przesady). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jeśli się spieszymy - kupujemy gotowe ciasto francuskie w rolce. Z jednego prostokątnego ciasta wykrajamy średniej wielkości prostokąty. Na jedną część wykładamy schłodzony farsz tak aby boki pozostały suche i zalepiamy drugą stroną ciasta, dociskając boki. Tak robimy z resztą pasztecików. Bierzemy blachę i kładziemy na niech pergamin - na nie kładziemy paszteciki i smarujemy rozmąconym z wodą żółtkiem. Posypujemy jakimi chcemy przyprawami. Wkładamy na 30 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Paszteciki można zrobić na różne sposoby i z różnymi farszami wystarczy trochę fantazji :) a na imprezy są niezastąpione.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650