Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Konfitura z żurawiny Żurawina.jpg
Konfitura z żurawiny
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Konfitura z żurawiny

Świetna do naleśników, mięs lub jako dodatek do chrzanu

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na grilla
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • cukier, 20 dag
  • żurawina, 0.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Żurawinę oczyszczamy i dobrze płuczemy. Wsypujemy do garnka i dosypujemy cukier. Powoli smażymy na wolnym ogniu, często mieszając. Żurawina musi puścić sok i zrobić się dostatecznie miękka. Najlepiej próbować w trakcie smażenia. Przekładamy gorącą żurawinę do wyparzonych słoików, zakręcamy i odwracamy słoiki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650