Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Polędwiczka cielęca z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio schab.jpg
Polędwiczka cielęca z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
CzarnaHerbataKuchcik (115)

Polędwiczka cielęca z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio

Cielęcina z grilla? Czemu nie.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: dwie
  • na grilla
Składniki:
  • cielęcina , 2 szt.
  • pomarańcz, 0.5 szt.
  • grejpfrut, 0.5 szt.
  • ricotta, 4 łyżk.
  • masło, 2 łyżk.
  • herbata, 4 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

2 polędwiczki cielęce natrzeć dokładnie herbatą z nutą cytryny z saszetek (np. Irving Tea Cocktails Cytrusy z nutą Imbiru), oprószyć solą, pieprzem, odstawić na 12 godz. w chłodnie miejsce. Następnie podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni i wstawić na 15 min do pieca w temp. 140 st. Owoce pokroić w cienkie plastry, podsmażyć delikatnie na maśle lub przyrządzić na grillu.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650