|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Królik z estragonemPyszny królik na urozmaicenie codziennego jadłospisu
Składniki:
Sposób przygotowaniaObrać cebulę, marchew, seler - pokroić w kostkę. Jeden ząbek czosnku zostawić ze skórką. Mięso podzielić na porcje przyrumienić na oliwie. Do mięsa dodać warzywa, dodać tymianek, liść laurowy, czosnek, połowę estragonu, sól, pieprz. Wlać bulion lub wodę, przykryć i dusić około 45 min. Dodać groszek mrożony - dusić jeszcze 15-20 minut. Na samym końcu dodać musztardę, resztę estragonu, można też dodać łyżkę śmietany i gotować jeszcze 5 minut. Doprawić i podawać. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|